ACȚIONÂND ÎN ARMONIE CU NATURA

ACȚIONÂND ÎN ARMONIE CU NATURA

SUSTENABILITATE

Produse prietenoase cu mediul înconjurător

Fiecare produs lasă o amprentă asupra mediului pe tot parcursul ciclului său de viață. Amploarea acestei amprente depinde de o serie de factori. Aceștia includ, printre altele, extracția de materiale valoroase, proprietățile materialelor, condițiile de producție, durata de viață, rutele de transport și reciclabilitatea. O strategie corporativă bazată pe durabilitate este piatra de temelie pentru îmbunătățirea proprietăților de mediu ale gamei de produse în ansamblul său. La Caparol, ne considerăm un motor al soluțiilor durabile și ne concentrăm pe cinci domenii principale - de la conservarea resurselor și durabilitate până la lanțul logistic.

În vederea reducerii emisiilor de carbon, la începutul anului 2023, societatea a investit în realizarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, prin procesul de conversie al radiației solare existente în regiune.

Capacitatea de producție instalată pe acoperișul halelor de producție (Hala Polistiren și Hala Adezivi) are o putere instalată de 402.6 kWp și este compusă din 732 de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 550 Wp, montate astfel: - 612 de panouri montate pe Hala Fabricii de Polisteren, - 120 de panouri montate pe Hala Fabricii de Adezivi.

Totodată, în anul 2022, prin reciclarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje în sistemul Eco Synergy, societatea a prevenit emisia a 1.660 tone de GES (gaze cu efect de seră), salvând astfel 8.302 copaci.

Cei cinci piloni ai noștri pentru mai multă sustenabilitate

REZISTENT ȘI DURABIL

REZISTENT ȘI DURABIL

Iată ce înseamnă durabilitatea pentru noi

În special în cazul acoperirilor de suprafață, structura de bază a clădirii poate fi protejată permanent de rezistența ridicată a produsului. Această durabilitate nu numai că economisește costuri, ci și conservă resursele și mediul înconjurător prin prelungirea semnificativă a ciclurilor de renovare.

Nu numai tencuielile și vopselele noastre de fațadă de înaltă calitate contribuie la conservarea clădirilor, ci și utilizarea vopselelor de interior Caparol, a cărămizilor de fațadă plane, a produselor de conservare a lemnului și a sistemelor de fațadă.

PENTRU BINELE MEDIULUI

PENTRU BINELE MEDIULUI

Iată ce înseamnă pentru noi respectul față de mediu

Protecția mediului este o prioritate absolută la Caparol. Filozofia noastră este de a dezvolta produse și sisteme din ce în ce mai durabile. Prin cunoștințe tehnice solide, utilizarea substanțelor dăunătoare pentru mediu în produse poate fi evitată, iar alternativele pot fi cercetate din timp.

Fie că este vorba de interioare sau de fațade - cu soluțiile noastre de produse ecologice, aducem o contribuție importantă la clădirile durabile.

PROTEJAREA RESURSELOR PREȚIOASE

PROTEJAREA RESURSELOR PREȚIOASE

Ce înseamnă conservarea resurselor pentru noi

 

Resursele noastre limitate devin din ce în ce mai prețioase. Prin utilizarea tot mai frecventă a materiilor prime regenerabile, putem contribui la conservarea resurselor.

În plus, ne concentrăm asupra ambalajelor durabile. Ne-am stabilit obiectivul de a reduce la minimum proporția de plastic nou în containerele noastre și, în același timp, de a promova utilizarea de materiale reciclate.

INFORMAȚII TRANSPARENTE

INFORMAȚII TRANSPARENTE

Ce înseamnă certificările pentru noi

 

Criteriile pentru materiale în legătură cu proiectele de construcții certificate sunt complexe. Pentru ca o clădire să fie sustenabilă, informațiile transparente sunt esențiale.

La Caparol, susținem acest lucru cu informații relevante despre produse și suntem, de asemenea, pionieri ai fișei de date privind durabilitatea. O serie de premii pe care le-am primit recent atestă, de asemenea, standardele înalte de sustenabilitate.

LOGISTICĂ PRIETENOASĂ CU MEDIUL

LOGISTICĂ PRIETENOASĂ CU MEDIUL

Iată ce înseamnă pentru noi un lanț de aprovizionare sustenabil

 

La Caparol, ne angajăm în mod activ pentru o logistică ecologică. Codul nostru pentru furnizori și sistemul OneWayContainer sunt exemple ale contribuției noastre la un lanț de aprovizionare eficient din punct de vedere al resurselor.

Pentru noi, sustenabilitatea în lanțul de aprovizionare înseamnă, de asemenea, reducerea emisiilor de CO2 și concentrarea pe unități ecologice.