Vopsele de înaltă calitate

Vopsele de înaltă calitate

Care vopsea de interior este cea mai bună?

Oricine caută vopsea de interior se confruntă cu o gamă largă de produse. Multe dintre ele promit o calitate ridicată pentru cele mai bune rezultate la vopsire. Dar cum recunoști cea mai bună vopsea de perete, ce caracteristici de calitate disting o vopsea de interior bună? Oferim răspunsuri la aceste întrebări pe această pagină, împreună cu o prezentare generală a motivelor pentru care vopselele Caparol obțin rezultate de înaltă calitate.

Cum poate fi recunoscută o vopsea de perete bună?

Dacă doriți cea mai bună vopsea de perete, acordați mai întâi atenție la opacitatea vopselei folosite. Aceasta este indicată în așa-numitele clase de acoperire de la 1 la 4. Vopseaua din clasa 1 oferă cea mai bună acoperire, în timp ce un produs din clasa 4 are cea mai mică putere de acoperire. Avantajul unei opacitate mai mari este că pereții și plafoanele trebuie vopsite o singură dată, fără ca culoarea anterioară să transpară. Astfel, se economisesc bani, deoarece se utilizează mai puțină vopsea. Și: Vopseaua are o strălucire mai puternică, indiferent dacă se utilizează vopsea interioară albă sau colorată.

Clasa de lavabilitate oferă informații cu privire la faptul că o vopsea este de înaltă calitate sau nu. Vopselele au o clasă de lavabilitate de la 1 la 5, iar numărul indică cât de rezistentă și robustă este o vopsea. Vopselele din clasa 1 sunt extrem de rezistente, în timp ce clasa 5 indică vopsele vulnerabile.

Vopseaua de înaltă calitate facilitează vopsirea. Dacă vopseaua este prea groasă, vor fi vopsiți mai puțini metri pătrați decât cu aceeași cantitate de vopsea de o consistență mai bună. Cu toate acestea, termenul gros nu trebuie confundat cu grosime: Primul descrie consistența vopselei, în timp ce al doilea descrie grosimea vopselei uscate pe perete. Dacă alegeți o vopsea de interior care are consistența potrivită, veți obține o suprafață maximă din ea. Vopseaua de înaltă calitate este mai scumpă la cumpărare, dar se folosește mai puțină vopsea, economisindu-se astfel bani.

O caracteristică suplimentară a calității este intensitatea culorii. O vopsea de interior bună folosește pigmenți de culoare de înaltă calitate și are o strălucire deosebită, în timp ce produsele de calitate inferioară lasă o impresie palidă. În cele mai multe cazuri, aceste produse conțin pigmenți de culoare care sunt ieftini și, în același timp, mai puțin intensi.

Cazul special: vopsea interioară albă

Vopseaua de perete albă bună este recunoscută prin așa-numita albeață, care indică puritatea și strălucirea vopselei. Produsele ieftine conțin pigmenți albi de slabă calitate și sunt întinse cu materiale de umplutură - ceea ce se vede pe perete atunci când se usucă. Cea mai bună vopsea albă pentru interior produce o culoare albă radiantă după un singur strat de vopsea - pigmenții albi de înaltă calitate fac posibil acest rezultat. Cel mai bun produs pentru aceasta de la Caparol este Indeko-plus.

Fiți atenți la etichete

În plus față de proprietățile vopselei, merită să vă uitați la găleata de vopsea, care poate fi folosită pentru a identifica produsele de înaltă calitate. Cele mai bune vopsele de perete au informații despre acoperire, clasa de lavabilitate și nivelul de luciu pe eticheta găleții. Nivelul de luciu indică cât de strălucitoare este vopseaua atunci când este uscată. Totuși, aceasta nu este o caracteristică de calitate a vopselei, gustul personal fiind factorul decisiv. Pe piața germană, de exemplu, există mai multe vopsele mate și matasoase decât cele lucioase. Dacă lipsesc informațiile privind calitatea de pe găleată, este foarte probabil ca vopseaua să fie de calitate inferioară.

Produsele Caparol, cum ar fi Indeko-plus și CapaSilan, oferă caracteristici de calitate suplimentare pe etichete sub forma unor logo-uri de calitate. Ambele vopsele sunt etichetate cu diferite logo-uri TÜV, Indeko-plus poartă în plus logo DHA. Acesta din urmă provine de la Ajutorul German pentru piele și alergii și distinge produsele bine tolerate. Vopseaua de interior Sylitol® Bio-Innenfarbe poartă, de asemenea, logo-ul Nature Plus, care garantează componentele produsului cu o proporție foarte mare de materii prime regenerabile.

În al doilea rând, un sigilant sau un material de lustruire oferă protecție pe termen lung pentru o tehnică de spaclu. Ceara se aplica subtire pe peretele decorat cu tehnica de spaclu. Când ceara este uscată, protejează materialul de dedesubt. Acest lucru asigură că tehnica de spaclu este protejată de lichide, murdărie și lumina puternică a soarelui. Etanșarea oferă o protecție importantă într-o gospodărie cu copii și animale. Din aceste motive, vă recomandăm să sigilați o tehnică de spaclu cu ceară.

Calitatea Caparol

Caparol oferă vopsele de interior care au toate caracteristicile de calitate. Gama noastră include diferite tipuri de vopsele, cum ar fi vopselele de dispersie și vopselele minerale, în diferite niveluri de calitate. Acestea pot fi recunoscute după proprietăți precum clasa de lavabilitate. Produsele noastre conving cu o putere de acoperire excelentă și un consum minimizat. Astfel, se economisesc bani și toți pereții strălucesc cu o intensitate a culorii de neegalat. Vopselele de interior de la Caparol au miros redus și nu conțin solvenți și plastifianți, iar produsele selectate nu conțin nici măcar conservanți. Acest lucru este benefic pentru mediu, deoarece în timpul producerii acestor ingrediente pentru vopsele se eliberează poluanți în atmosferă. În plus, vopselele fără poluanți de la Caparol lasă un climat interior plăcut în fiecare casă.

CapaGreen: Excelent ecologic

O caracteristică specială a gamei de produse Caparol o reprezintă vopselele din gama CapaGreen. Liantul acestor vopsele este format în mare parte din materii prime regenerabile. Acest lucru este benefic pentru mediu, deoarece vopselele de interior convenționale folosesc lianți care se bazează pe resurse finite. CapaGreen oferă produse optime pentru cei cărora le pasă de bunăstarea naturii și a generațiilor viitoare.

Concluzie: Calitatea este decisivă

  • Clasa de lavabilitate caracterizează o vopsea robustă și rezistentă.
  • Cu cât clasa de acoperire este mai mică, cu atât vopseaua acoperă mai bine.
  • Dacă vopseaua este prea groasă, acest lucru indică o calitate inferioară. Același lucru este valabil și pentru vopseaua care este prea subțire.
  • Vopseaua albă bună pentru interior este caracterizată de un grad ridicat de albire. Dacă o vopsea strălucește într-un alb strălucitor, aceasta conține pigmenți coloranți de înaltă calitate.
  • Etichetele de pe gălețile vopselelor de interior oferă informații despre calitate - dacă acestea lipsesc, acest lucru indică produse inferioare.
  • Caparol oferă vopsele care îndeplinesc toate caracteristicile de calitate și asigură rezultate inspirate.