PENTRU MAI MULTĂ BUNĂSTARE ACASĂ

PENTRU MAI MULTĂ BUNĂSTARE ACASĂ

Sănătate

Pentru mai multă bunăstare și o viață sănătoasă

Sănătatea pe tot parcursul vieții este una dintre cele mai importante nevoi umane. Spațiile interioare joacă un rol semnificativ în acest sens - mai ales având în vedere faptul că ne petrecem cea mai mare parte a vieții în ele. Dar există diverși factori care ne influențează bunăstarea în interiorul celor patru pereți și, în cele din urmă, sănătatea noastră, inclusiv temperatura camerei, aerul din încăpere, umiditatea aerului, acustica camerei și incidența luminii naturale. Prin urmare, un concept de viață sănătoasă include un echilibru optim al acestor factori și al altora.

Cei cinci piloni ai noștri pentru o viață mai sănătoasă

Respiră aer curat

Respiră aer curat

Ce înseamnă pentru noi un aer interior bun

Aerul din interior este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră, deoarece oamenii îl respiră mai mult de 80% din timpul zilei. Calitatea aerului din interior depinde în mare măsură de faptul că suprafețele și acoperirile sunt lipsite de poluanți. Pe lângă solvenți, conservanții sunt din ce în ce mai mult în centrul atenției. Vopseaua de perete adecvată pentru alergii, fără conservanți, solvenți și plastifianți oferă un plus de siguranță și un climat interior plăcut. Camerele de copii, camerele de zi și dormitoarele se transformă în locuri de bunăstare fără poluanți prin utilizarea vopselelor de interior sănătoase.

Caparol oferă o gamă de vopsele de interior de înaltă performanță care contribuie la un aer interior bun și asigură astfel un plus de calitate a vieții.

PENTRU UN CLIMAT INTERIOR OPTIM

PENTRU UN CLIMAT INTERIOR OPTIM

Iată ce înseamnă pentru noi o umiditate echilibrată a camerei

Umiditatea aerului, numită și umiditatea aerului, indică cantitatea de vapori de apă prezentă în aerul din încăpere. Este o valoare importantă, deoarece o umiditate prea scăzută sau prea ridicată poate avea consecințe asupra sănătății, inclusiv răceli sau probleme respiratorii. Se consideră că umiditatea ideală a aerului este cuprinsă între 40 și 60% la o temperatură a camerei de 20°C.

Suprafețele care reglează umiditatea, cum ar fi straturile minerale, asigură un climat interior echilibrat și, prin urmare, reduc riscul de condensare sau de uscare a aerului și, astfel, pot preveni sau opri apariția mucegaiului.

TREBUIE SĂ FIE CONFORTABILĂ ȘI PLĂCUTĂ

TREBUIE SĂ FIE CONFORTABILĂ ȘI PLĂCUTĂ

Iată ce înseamnă pentru noi o temperatură ambiantă echilibrată

Propria locuință ar trebui să fie un loc confortabil și primitor - nimeni nu dorește să aibă curenți de aer. Izolația termică este în centrul atenției atunci când vine vorba de acest subiect: izolația termică corect executată crește temperatura suprafețelor interioare ale pereților și previne astfel pericolul curenților de aer termic. În plus, aceasta contribuie la creșterea eficienței energetice a clădirilor, la economisirea energiei de încălzire, la reducerea emisiilor de CO2 dăunătoare pentru climă și la asigurarea unei temperaturi ambientale echilibrate pe tot parcursul anului.

A fost dezvoltat pentru a crea un loc perfect de bunăstare în afara propriei locuințe. Pentru că, uneori, produsele abia vizibile au cel mai mare efect - cu sentimentul de a lua cea mai bună decizie pentru viitor.

LUMINĂ PENTRU CASĂ

LUMINĂ PENTRU CASĂ

Iată ce înseamnă pentru noi lumina zilei suficientă

O viață sănătoasă înseamnă, de asemenea, asigurarea unei lumini suficiente în spațiile de locuit. Lumina - mai ales lumina zilei - nu este doar o sursă de luminozitate, ci are și o mare influență asupra sănătății și stării noastre de spirit. Acest lucru se datorează faptului că razele soarelui stimulează producția proprie a organismului de serotonină, hormonul fericirii, care ne face să fim în formă și productivi.

Caparol este conștient de importanța luminii și a dezvoltat vopsele și izolații termice care ajută la asigurarea unei luminozități mai mari în încăpere și contribuie astfel la un plus de sănătate vie și la o atmosferă de bună dispoziție.

MAI PUȚIN ZGOMOT MAI MULTĂ EFICIENȚĂ

MAI PUȚIN ZGOMOT MAI MULTĂ EFICIENȚĂ

Ce înseamnă pentru noi o acustică optimă

O concentrare mai mare, o mai bună inteligibilitate a vorbirii, mult mai puțin zgomot: atunci când vine vorba de o viață sănătoasă, acustica joacă un rol important. Scopul acesteia este de a evita reflexiile sonore dure și de a reduce nivelul general de zgomot - și, astfel, de a minimiza stresul. O acustică optimă crește, de asemenea, bunăstarea individuală și factorul de bunăstare perceput subiectiv al unei încăperi.

Oferim o gamă de produse fin reglate care acoperă în mod fiabil toate cerințele pentru o acustică optimă a încăperilor. Și cel mai bun lucru: componentele sistemului nu fac compromisuri nici în ceea ce privește aspectul.