Software

Software

CAPAROL Spectrum 4.0 în limba română

Software

Lider inovator în domeniul simulării computerizate de culori, Caparol Spectrum 4 a fost creat pentru persoanele care activează în domeniul construcţiilor, proiectanţi, arhitecţi şi designeri, şi cuprinde toate sistemele cromatice de la Caparol, alături de produse relevante pentru configurare.

Obiectivele prezentate foto-realist pot fi aranjate în culori variate şi pot fi finisate cu structuri existente în colecţiile din baza de date, sau create individual de utilizator. Fotografiile proprii, în format digital, pregătite anterior, cât şi imaginile din arhivă, se prelucrează separat, individualizat în programul de design.

Punctul forte al DVD-ului îl constituie crearea şi prezentarea unor concepte de amenajare individualizate, destinate suprafeţelor de faţadă şi spaţiilor de interior. Utilizatorului Spectrum îi stau la dispoziţie toate structurile de configurare importante: vopsele, lacuri, tencuieli, tapete şi alte suprafeţe putând fi incluse în imagine în perspectiva scalată.

Reunite sub termenul de Studio utilizatorul găseşte toate funcţiile necesare pentru lucrarea sa de proiectare:

CREATIVstudio - Finisare (amenajare) cu colecţii de culoare, suprafeţe şi structuri individualizate, introducerea de imagini proprii, arhivă cu 80 de faţade şi spaţii de interior foto-realiste;

MATERIALstudio - Crearea unor structuri individualizate ale suprafeţelor;

BILDstudio - Prelucrează imaginile proprii în funcţie de design-ul dorit;

3D Studio - Permite realizarea unor suprafețe 3D care apoi pot fi decorate;

PHOTOservice - Pregătirea unor imagini proprii prin intermediul Caparol

O versiune gratuită pentru 30 de zile poate fi descărcată de la acest link:

http://trialversion.spectrum4.eu/

 

To top

Capatect ProTherm

Software

Capatect ProTherm 1.0 este un software specializat pe efectuarea de calcule termice pentru clădiri, disponibil şi în limba română. Programul conţine o bază de date cu principalele materiale de construcţie, bază de date ce permite actualizarea de către utilizator cu materiale noi, în funcţie de necesităţi. Calculele termice sunt efectuate în funcţie de materialul de construcţie utilizat, grosimea elementelor de construcţie, succesiunea straturilor, modul de încălzire al incintei şi randamentul acesteia, locaţia geografică a clădirii, perioada de condens iarna şi vara etc.
Capatect ProTherm 1.0 permite stabilirea grosimii necesare de materiale termoizolant pentru un coeficient de transfer termic prestabilit, realizând un raport ce poate fi imprimat, ce conţine: calculul termic, diagrama de transfer de căldură, comportamentul la difuziune - diagrama Glaser şi calculul necesarului de energie pentru încălzire cu şi fără termoizolare.

 

To top

Software pentru calcul acustic

Software

Găsiți programul de calcul acustic aici

Akustikrechner este un program disponibil online (lb.germană), care vă permite să efectuaţi un calcul acustic în conformitate cu DIN 18041 (Acustica în încăperile de dimensiuni de mici și mijlocii) într-o manieră rapidă și uşoară pentru fiecare spaţiu.Calculatorul vă oferă o securitate suplimentară de planificare şi dimensionare, fiind util în determinarea necesarului de materiale în vederea realizării un calcul de cost.
Dumneavoastră veți specifica dimensiunile încăperii, destinația şi volumul, precum şi dotările interioare (mobilier, elemente constructive etc.) iar pe baza acestor date programul generează un grafic privind acustica încăperii fără elementele acustice. În funcție de sistemele acustice alese programul permite dimensionarea acestora astfel încât să fie îndeplinite cerințele standardului DIN 18041 sau chiar mai mult.
Acest program este destinat efectuării de calcule referitoare la caracteristicile acustice ale încăperii în vederea dimensionării sistemelor acustice pentru absorbţie sonoră. Cu ajutorul acestui instrument vă puteţi crea o imagine asupra performanţelor oferite de diferitele soluţii posibile de îmbunătăţire a performanţelor acustice.

Ajutor
Pentru utilizarea programului de calcul acustic este necesară instalarea pe calculator a unui "Java Plug-in". Dacă programul nu pornește, este datorită faptului că extensia browserului Java (Java Plug-in) nu este activate.Vă rugăm să verificați mai întâi dacă următoarele setări sunt făcute:

Windows
Internet Explorer: Tools - Internet Options - Advanced - Java VM for
Firefox: Select Tools - Settings - Web features – Java activate

Mac OS
Safari: Settings - Security - Web content – Java activate
Firefox: Settings - Web content – Java activate

Uneori dă eroare Java plug-in sau versiunea Java este prea veche. O versiune actuală pentru Java găsiți aici

 

To top

Cititor de culori - Buntstift

Software

Instrumentul Buntstift utilizează tehnologia LED-Senzor pentru a indica nominal culoarea prezentată drept mostră; destinat specialiştilor din domeniul construcţiilor, instrumental permite economisirea de timp şi bani prin efectuarea de măsurători exacte, simplu şi în condiţii de mobilitate.


Mod de lucru: aşezaţi aparatul pe perete sau pe mostra de culoare solicitată, şi în doar câteva secunde sunt afişate pe ecran informaţii legate de paletarul, culoarea şi gradul de abatere al mostrei de la culoarea indicată.

Beneficii:

  • Printr-o apăsare de buton, în 2 secunde primiţi informaţii legate de culoarea prezentată drept mostră.
  • Bază de date cu peste 3500 culori din paletarele CAPAROL.
  • Caparol 3D-System Plus, CaparolColor, RAL Classic, CarbonEdition, Collection 7000, Fassade A1, Histolith,NCS Index.
  • Previzualizare și selectare a zonei de măsurare la 2, 4 sau 8 mm.
  • Index integrat de potrivire a culorii.
  • Posibilitate de indicare a luciului suprafeţei.
  • Poate memora rezultatele a 20 de înregistrări efectuate.
  • Poate efectua măsurători pe diferite tipuri de suprafețe

 

To top

FloorDesigner

Software

Cu ajutorul FloorDesigner puteți configura foarte ușor aspectul pardoselii dumneavoastră. Instrumentul de vizualizare FloorDesigner oferă o gamă largă și variată de posibilități pentru decorarea pardoselilor. Puteți crea în acest domeniu virtual proiecția pardoseli dorite: culoarea stratului suport poate fi aleasă din colecția FloorColor Plus, după care aceasta poate fi decorată cu diverse variante de fulgi decorativi colorați. Cu ajutorul cursorului puteți regla cantitatea de fulgi decorativi de pe suprafață. Aceste mostre individual create sunt un ajutor real în luarea unei decizii privind decorarea pardoselilor.

 

To top